Produse derivate din miere

Polenul – este un excellent supliment nutritiv , un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare organismului.Unul dintre acestea este ritinul (vitamina P) , un element necesar prevenirii accidentelor vasculare de la nivelul creierului, iar anevrina, o alta substanta continuta in polen, are un rol important pentru functionarea normala a sistemului nervos.

Propolisul – cunoscut inca din antichitate datorita proprietatilor sale curative, este compus sin rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, cupru, zinc, mangan, cobalt la care se adauga polen, flavonoide, secretii ale glandelor salivare ale albinelor.Propolisul este un excellent biostimulator, marind rezistenta fizica si inlaturand oboseala. El a demonstrat o puternica actiune antibacteriana si antifungica, cicatrizanta, antioxidanta.

Laptisorul de matca – este o sursa naturala de substante nutritive esentiale, de care organismul are nevoie pentru a-si mentine starea de sanatate .El este si unica sursa naturala de scetilcolina pura necesara influxului nervos.Introdus in formule de suplimente nutritive, laptisorul de matca contribuie la intarirea sistemului imunitar, a rezistentei organismului la efectele secundare nocive ale chimioterapiei.

Veninul de albine
– are actiune antiinflamatoare, imunostimulatoare, activatoare a circulatiei sangvine.Este recunoscut pentru efectele sale benefice in bolile somatice. Principalul mechanism de actiune este de stimulare a secretiei endogene de cortizon.

Ceara de albine – este un ingredient folosit in produsele farmaceutice si cosmetice.Proprietatile emoliente si regenerative sunt cunoscute inca din antichitate